Såkalenderen: Hvilke grøntsager kan jeg så i februar?Såkalender for februar måned


I februar måned får de kriblende grønne fingre for alvor frit spil efter flere måneder i dvale. Det er nu, at du kan give den gas med forspiring af blandt peberfrugt og chili, så du får en lang høstperiode med et stort udbytte. Læs med og få overblikket over de grøntsager, du kan så og forspire i februar måned. 

Først får du overblikket over, hvilke grøntsager du kan så og forspire i februar. Derefter uddyber jeg, hvordan og hvornår du overordnet set kan så de enkelte frø. På webshoppen finder du de detaljerede såvejledninger under de enkelte frø. Her fremgår det også præcist, hvordan og hvornår frøene skal sås.

Listen: Grøntsager, du kan så i februar

Jeg vil samtidig understrege, at du kan så flere typer grøntsager end dem på listen; fx noget så eksotisk som melon. Men i denne såkalender har jeg valgt at holde mig til de gængse grøntsager, som vi dyrker i Danmark.

Og nu skal vi videre til de skønne chilier.

 

Forspir chilier fra februar - særligt de stærke

Optimalt set sår man chilifrø indendøre i februar og marts, men du kan faktisk så dem helt frem til maj måned. Vær blot opmærksom på, at chiliplanter skal bruge fire til syv måneder på at udvikle sig.

Særligt de stærke chilier (Capsicum chinense) som 'Habanero' og 'Scotch Bonnet Red' skal bruge lang tid på at modne, så det er en god ide at så dem så tidligt som muligt. Som det er med så meget andet: Jo længere du venter med at så dine chilifrø, jo kortere chilisæson. 

Mange har deres chiliplanter i drivhuset, men du kan sagtens dyrke dem på terrassen eller altanen, hvis der er rigeligt med sol, og planterne samtidig kan stå beskyttet.

 

Peberfrugter skal forspires og dyrkes ligesom chilier

Peberfrugt er i familie med chili, så den skal dyrkes på samme måde. Det vil sige, at du skal forspire dine peberfrugtfrø indendøre i februar eller marts.

Ligesom med chilien kan det godt lade sig gøre at forspire peberfrugtfrø i april og maj. Men peberfrugtplanter har også en udviklingstid på fire til syv måneder, så det er en god ide at så før april.

Peberfrugtplanter kan - ligesom tomat og chili - dyrkes på terrassen eller altanen i potter, krukker eller anden beholder, hvis der er sol og læ. 

 

Forspir artiskokker i februar

Du skal faktisk være tidligt ude, hvis du skal nå at høste artiskokker allerede det første år. Det betyder, at du skal forspire artiskokfrøene indendøre i februar, hvorefter du udplanter de små planter på friland eller i drivhus i maj måned, når al risiko for frost er ovre.

 

Forspir artiskok i februar 

I juli måned begynder artiskokken at danne hoveder, og oftest kan høsten startes i august.

Artiskok er faktisk også en staude. Den er derfor flerårig, hvis du passer godt på den i løbet af vinteren. Det kan du læse mere om i såvejledningen under produktbeskrivelsen af de enkelte artiskoksorter.

 

Startskuddet går nu for pastinak

Du kan så pastinak direkte på voksestedet på friland helt fra februar og frem til maj måned. Det er en dejlig stor tidsramme at arbejde inden for. Og pastinak er faktisk lige så gavmild, når det gælder høstperioden: Du kan nemlig grave knoldene op fra oktober og frem til februar måned, efterhånden som du skal bruge dem. 

 

Så pastinak fra februar og frem til maj på friland

  

Der er også såkalendre for alle de andre måneder

Mange af de ovenstående grøntsager kan også sås senere end februar, som du nok har bemærket. Derfor optræder de samme grøntsager i flere såkalendre. Vil du gerne planlægge længere frem end februar, kan du med fordel tage et kig på såkalendrene for de næste måneder. Dem finder du nemlig også her på bloggen

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig

God fornøjelse med såningen 😊

KH Kathrine


You may also like

Sub Blog posts

Se alt
Example blog post
Example blog post
Example blog post