Farverig så det batter
Rødbeder er ikke farverige i den forstand, at de kommer i specielt mange farver. Til gengæld må man sige, at den farve de har, den har de i rige mål - hvilket dog primært gælder for de røde varianter.
Det er en af de grøntsager, man lige skal tænke sig om en ekstra gang før, man beder sit barn om at håndtere i køkkenet. Er motorikken ikke helt på plads, skal man enten være parat til at male vægge - eller man skal sørge for at dyrke varianter, der ikke er røde!
En rødbede, der ikke er rød, er som oftest gul og blandt de gule er 'Burpee's Golden', som du finder her på siden, nok den mest kendte.
De gule og ligeledes de hvide rødbeder (sidstnævnte har vi desværre i øjeblikket kun som en del af vores mix-poser) har typisk en lidt mildere smag end de røde og har heller ikke i samme grad den "jordede" smag, som nogle bruger til at beskrive rødbeders smag.
Gode at gemme
Rødbeder hører til de grøntsager, som er nemme både at dyrke fra frø og gemme. I milde vintre lader jeg dem selv blot stå i haven og hvis jeg sørger for at dække dem over med f.eks. ukrudtsdug og grene i kolde perioder, så kan jeg ofte have rødbeder helt frem til januar/februar, hvor der er størst risiko for lidt hårdere frost.
God fornøjelse med dyrkningen!
/David