Frø til ananaskirsebær

Ananaskirsebær er ganske nemme at dyrke fra frø, men du skal tidligt i gang. Til gengæld får du så også en - efter vores mening - vildt eksotisk og velsmagende afgrøde, som bliver ved med at producere frugt langt ind i efteråret. Læs mere om ananaskirsebær nederst på siden.

    Filtrer
      1 produkt

       

      Eksotiske og nemme

      Du kender sikkert ananaskirsebær fra supermarkedet, hvor de ligger i små kurve og ser meget eksotiske ud, hvilket de sådan set også er. De stammer oprindeliget fra Andesbjergene - i sydamerika - og deres videnskabelige navn, Physalis peruviana, giver et hint om hvor: Peru.

      Det er i øvrigt fra samme region, vi har afgrøder som tomat, kartofler, chili og tobak. Spørger du mig, burde ananaskirsebær være lige så udbredt som i hvert fald de tre førstnævnte!

      De er ret nemme at dyrke fra frø og hvis du har et sted, de kan overvintre frostfrit, kan du have planterne i flere år. 

      En lille pakke velsmag

      Et ananaskirsebær er et lille, velsmagende overraskelse skjult i den fineste pergamenagtige "lanterne", som beskytter frugten mod utøj. Smagen har, som navnet antyder, noter af ananas, men også citrus og vanilje. 

      De er rige på C-vitamin og antioxidanter og en plante, der har det godt, producerer løbende et væld af frugter.

      De fleste bruger sikkert frugterne på desserter eller kager, men hos mig kommer de sjældent længere end til drivhuset, hvor vi spise dem som snacks så snart de er modne. Efter sigende skulle de også være lækre at lave marmelade af, men jeg må tilstå, at det aldrig er lykkes mig at samle nok.

      Jeg kommer ganske enkelt til at spise dem!

      God fornøjelse med dyrkningen!

      /David